CENTRU MEDICAL DEDICAT AFECȚIUNILOR MUSCULO-SCHELETALE

Consultație inițială

Recuperarea medicală este specializarea care se ocupă cu tratamentul a multiple afecțiuni prin intermediul procedurilor de fizioterapie și kinetoterapie. Patologiile care pot beneficia de astfel de tratamente la ReumaDiagnostic țin în principal de sistemele musculo-scheletal și nervos.

Afecțiunile care pot beneficia de tratamentul prescris de medicul de Recuperare Medicală includ:
– Patologia degenerativă a segmentului axial (spondiloză/spondilodiscartroza cervicală, dorsală sau lombară, artroză interapofizara posterioară lombară, stenoza de canal lombar, hernii de disc cervicale sau lombare)
– Patologia degenerativă a extremităților (gonartroza, coxartroza, omartroza, artroza mâinilor)
– Patologia reumatismală abarticulară (bursita subacromio-subdeltoidiana, bursita peritrohanterica, tendinopatia coafei rotatorilor, epicondilita laterală sau medială, tendinopatia Ahileana, fasceita plantară)
– Status post-operator (recuperarea după proteza de sold sau genunchi, recuperarea după intervenția pentru hernie de disc sau artroscopie)
– Patologia de tip inflamator (spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă)
– Patologia sportivă (intinderi sau rupturi musculare sau ligamentare)

Pacientul este evaluat in prima faza de medicul specialist in Recuperare Medicala. In functie de modul de prezentare, stadiul bolii si existenta altor afectiuni coexistente, acesta stabileste un plan de tratament individualizat. Ulterior plan de tratament este efectuat de catre Kinetoterapeutele centrului.

La ReumaDiagnostic, ne-am concentrat pe tratamentul și recuperarea afecțiunilor care țin de sistemul musculo-scheletal. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare completă și de un tratament individualizat. Scopul tratamentului este ameliorarea durerii, prevenția complicațiilor și limitării funcționale precum și evitarea reapariției durerii pe termen lung.

În clinică noastră puteți beneficia de următoarele proceduri:
• kinetoterapie
• fizioterapie
• terapia TECAR
• terapii manuale

Kinetoterapia este una dintre cele mai importante etape în recuperarea medicală. Aceasta urmărește recondiționarea aparatului musculo-scheletal prin tonifiere musculară, stabilizarea segmentului afectat, corectarea și menținerea posturii, controlul și menținerea echilibrului, profilaxia complicațiilor sau a degradării posturale. Reprezintă partea activă a procesului de recuperare a aparatului locomotor, de multe ori mai greu acceptată de catre pacienți pentru că implică un oarecare efort fizic. Din păcate un plan de recuperare din care lipsește kinetoterapia nu poate fi complet sau eficient pe termen lung. Ameliorarea de durată a durerii nu se poate realiza decât corectând deficitul muscular, proprioceptiv sau postural care a stat la baza problemei, și care netratat corespunzător va duce în timp la degradarea ireversibilă a segmentului în cauză.

Fizioterapia este ramura care se ocupă cu diferite modalități de tratament prin intermediul factorilor fizici. O parte extrem de importantă pe care o efectuează terapeutul este educarea pacientului cu scopul de a repara și preveni apariția complicațiilor în viitor.

În cadrul clinicii dispunem de următoarele proceduri:
– Curenți de frecvența joasă, medie și înaltă
– Ultrasunete
– Laserterapie;
– Iontoforeza
– Galvanic
– Terapie Tecar;
– Shock Waves
– Limfodrenaj mecanic;
– Aplicații parafină

Terapii Manuale

Terapiile manuale reprezintă tehnici folosite de kinetoterapeuți pentru a manipula și mobiliza articulațiile și mușchii afectați. Dintre aceste tehnici fac parte masajul terapeutic sau terapia punctelor trigger.