Centru medical dedicat patologiei musculoscheletale

Diagnosticul clinico-imagistic al afectiunilor musculo-scheletale

Afecțiunile musculo-scheletale reprezintă un grup complex de patologii care implică afectarea oaselor, articulațiilor...
medic-specialist-reumatologie-mihaela-sarbu

Afecțiunile musculo-scheletale reprezintă un grup complex de patologii care implică afectarea oaselor, articulațiilor, mușchilor, tendoanelor, ligamentelor sau a nervilor, constituind o reala problemă de sănătate la nivel mondial. Din cauza creșterii demografice și a îmbătrânirii populației, numărul persoanelor cu afecțiuni musculo-scheletice este în progresie rapidă.

Cauzele acestor afecțiuni sunt variate, printre care se numără procesele ereditare sau dobândite. Procesele infecțioase, inflamatorii, degenerative, traumatismele, tulburările de dezvoltare, cauzele neoplazice, vasculare sau toxic-metabolice pot avea un efect dăunător asupra sistemului musculo-scheletal. Cel mai frecvent simptom este durerea, care poate fi invalidantă și afectează calitatea vieții pacientilor.

Alte simptome frecvente sunt ridigitatea, slăbiciunea musculară, scăderea amplitudinii mișcărilor, ce limitează mobilitatea, dexteritatea și abilitățile funcționale, cracmentele la nivelul articulațiilor, furnicăturile, amorțeala, senzația de arsură, spasmele musculare sau inflamația cu hiperemie la nivelul zonelor afectate.

vezi tot articolul pe reperemedicale.ro

Distribuie:

Str. Galații Noi nr. 5,
Bloc L2, scara 2, parter,
Galați, jud Galați

Program:
Luni – Vineri : 10.00 – 19.30

reumadiagnostic in media

Reumadiagnostic în media

tratamente

Tratamente

Boli de țesut conjunctiv și vasculite 2

Boli de țesut conjunctiv și vasculite

Manifest¦ri musculo-scheletale ale altor boli sistemice1

Manifestări musculo-scheletale ale altor boli sistemice (patologie endocrinologică și diabet, amiloidoze, hepatite și crioglobulinemie)

Patologia cartilajului și a osului subcondral1

Patologia cartilajului și a osului subcondral

Patologia mecanico-degenerativ¦ a coloanei vertebrale 1

Patologia mecanico-degenerativă a coloanei vertebrale

Patologia osoas¦ metabolic¦2

Patologia osoasă metabolică

Reumatism abarticular 1

Reumatism abarticular

Articole din aceeași categorie