CENTRU MEDICAL DEDICAT AFECȚIUNILOR MUSCULO-SCHELETALE

Diagnosticul Ecografic la ReumaDiagnostic

La ReumaDiagnostic, centru medical supraspecializat pe afecțiunile musculo-scheletale, pot fi efectuate multiple tipuri de investigații ecografice pentru adulți și copii.
Ecograf Alpinion E-Cube Diamond Reuma Diagnostic octombrie 2022_0082

La ReumaDiagnostic, centru medical supraspecializat pe afecțiunile musculo-scheletale, pot fi efectuate multiple tipuri de investigații ecografice pentru adulți și copii.

Clinica este dotată cu trei ecografe noi, două premium ultraperformante (Siemens Accuson Juniper, produs în Germania și Alpinion E-cube 8 Diamond, Coreea de Sud). Ecografele sunt dotate cu sonde liniare de înaltă rezoluție (17 MHz), care conferă o vizibilitate excelentă pentru structurile musculoscheletale și vasculare, sonde liniare de frecvență medie și sonde convexe pentru examinarea structurilor profunde și abdominale, precum și cu softuri opționale specifice pentru creșterea acurateței diagnostice.

În cadrul ReumaDiagnostic, după cum sugerează și numele, se pune în special accentul pe un bilanț diagnostic complet și precis, atât clinic, cât și imagistic, în care ecografia reprezintă un element central foarte bine dezvoltat în clinică. Medicii ReumaDiagnostic au pregătire, experiență și competențe certificate pentru efectuarea ecografiilor, incluzând supraspecializări în ecografie musculoscheletală, Doppler și ecografie pediatrică. Unii dintre medici dețin diplomele europene pentru efectuarea acestor tipuri avansate de ecografii și au o vastă experiență în Europa de Vest în realizarea acestor examinări. Conf. dr. Nicolae Sârbu a lucrat peste zece ani în afara țării, a fost consultant al Spitalului Erasme al Universității din Bruxelles și referent în imagistică musculoscheletală și sportivă al Spitalului Universitar din Mons, Belgia, iar dr. Mihaela Sârbu are peste opt ani de experiență în ecografie musculoscheletală în Barcelona și Bruxelles.

Diagnosticul rapid printr-o metodă fiabilă, neiradiantă și mai ieftină decât alte metode imagistice (precum rezonanța magnetică) scurtează mult timpul până la diagnostic și implicit suferința pacientului. Astfel, fie că pacientul este văzut de Reumatolog, medic de Recuperare Medicală, Ortoped sau Radiolog, la ReumaDiagnostic oricare dintre ei poate efectua, dacă este necesar, ecografie musculoscheletală în timpul consultației.

În plus, cei trei medici de radiologie-imagistică medicală din cadrul clinicii pot efectua ecografie abdominală, pelviană, ecografii vasculare (Doppler venos sau arterial, membre superioare sau inferioare, carotide/vase cervicale, Doppler organe interne, Doppler testicular și penian), de tiroidă/glande sau pediatrică (incluzând toate tipurile specifice de ecografii la copii, inclusiv nou-născuți). În patologiile complexe, medicii radiologi din ReumaDiagnostic pot continua bilanțul diagnostic cu examinări prin rezonanță magnetica (IRM) sau tomografie computerizată (CT) în centre imagistice din afara clinicii, deoarece dețin specializări și experiență în IRM și CT.

vezi tot articolul preluat din viata-medicala.ro

Distribuie:

Str. Galații Noi nr. 5,
Bloc L2, scara 2, parter,
Galați, jud Galați

Program:
Luni – Vineri : 10.00 – 19.30

din aceeași categorie
Categorii articole